Stichting administratiekantoor

Een stichting administratiekantoor is een beschermingsconstructie voor uw B.V.
Hoe wordt deze vorm bereikt? Men richt een stichting op met als doel het voeren van bestuur over besloten vennootschappen en het uitgeven van certificaten.
Vervolgens worden de aandelen die u van de B.V. heeft overgedragen aan de stichting en de stichting geeft u in ruil voor deze aandelen certificaten.
Aandelen geven recht op dividend en geven zeggenschap (stemrecht).
Certificaten geven enkel recht op dividend. Het stemrecht op de aandelen is door deze constructie in handen van de stichting. Als bestuur van de stichting benoemt u uzelf en bij uw overlijden dat kind dat kennis heeft van de onderneming en deze kan leiden.
In uw testament geeft u ieder kind certificaten zodat de kinderen qua waarde evenveel ontvangen.

Dit is een mogelijke toepassing. Het is ook mogelijk dat 2 broers die samen de aandelen van de B.V. bezitten willen voorkomen dat bij overlijden van een van de broers ineens de kinderen van de overleden broer evenveel zeggenschap bezitten als de langstlevende broer.

De stichting adminsitratiekantoor is overigens niet de enige manier om dit te bereiken. Ook is het mogelijk om in uw statuten op te nemen de zogenaamde SER-clausule of bepalingen in uw testament op te nemen met dit doel.

Wij staan u graag te woord voor nadere uitleg.